Obalované bezlepkové kotlety s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Vepřové kotlety
  • 20 g Mouka bezlepková
  • 40 g Strouhanka bezlepková
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.14 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 290 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 191.7 mg
  • Draslík 405.3 mg
  • Vláknina 610 mg
  • Vitamín A 610 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové kotlety bez kosti omyjeme, osušíme, mírně naklepeme a okraje na několika místech nařízneme. Maso posypeme solí a pepřem. Očistíme česnek a utřeme ho. V misce česnek rozmícháme s vejcem. Do druhé misky si nasypeme hladkou bezlepkovou mouku a smícháme ji se sladkou paprikou. Do třetí misky dáme bezlepkovou strouhanku. Kotlety nejdříve obalíme v mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance.

  • 2

    V pánvi si rozpálíme olej, na něm kotlety smažíme pomalu z každé strany asi 8 minut dozlatova. Usmažené necháme okapat na papírové utěrce a teplé servírujeme.

Komentáře k receptu