Fenykl s rybím filé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Filé rybí
  • 120 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 100 ml Víno bílé
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Rajčata
  • 4 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 1049.1 mg
  • Vláknina 11163.8 mg
  • Vitamín A 11163.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fenykl opláchneme od nečistot, rozpůlíme a pokrájíme na nudličky, které vložíme do horké vody, 1 minutu povaříme, vyjmeme a ihned zchladíme ve studené vodě. Dáme stranou a necháme okapat. Petrželku nasekáme nadrobno. Rybu nakrájíme na proužky stejné velikosti, jako jsme učinili u fenyklu. Rajčata nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Wok pánev rozpálíme a nalijeme do ní olej. Fenykl dáme do pánve a 3 minuty za stálého míchání opékáme. Poté vložíme maso a pokračujeme další 3 minuty.

  • 3

    Do pánve přidáme rajčata, petrželku, víno, smetanu a pepř se solí dle vlastní chuti. Vše povaříme ještě další 3 minuty a ihned poté podáváme.

Komentáře k receptu