Fenykl s rybím filé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 15 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 1049.1 mg
- Vláknina 11163.8 mg
- Vitamín A 11163.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fenykl opláchneme od nečistot, rozpůlíme a pokrájíme na nudličky, které vložíme do horké vody, 1 minutu povaříme, vyjmeme a ihned zchladíme ve studené vodě. Dáme stranou a necháme okapat. Petrželku nasekáme nadrobno. Rybu nakrájíme na proužky stejné velikosti, jako jsme učinili u fenyklu. Rajčata nakrájíme na kostičky.
-
2
Wok pánev rozpálíme a nalijeme do ní olej. Fenykl dáme do pánve a 3 minuty za stálého míchání opékáme. Poté vložíme maso a pokračujeme další 3 minuty.
-
3
Do pánve přidáme rajčata, petrželku, víno, smetanu a pepř se solí dle vlastní chuti. Vše povaříme ještě další 3 minuty a ihned poté podáváme.