Zapečené filety z candáta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Candát obecný
  • 400 g Cuketa
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 600 g Rajčata
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 5 g Bazalka
  • 200 g Paprika zelená
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 134 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 34.5 mg
  • Draslík 719.6 mg
  • Vláknina 7524.5 mg
  • Vitamín A 7524.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí plátky omyjeme, osušíme, posypeme špetkou soli, pepřem. Naskládáme na dno máslem vymazané za zapékací mísy. Posypeme jemně nasekaným česnekem.

  • 2

    Rajčata spaříme horkou vodou, potom ihned přelijeme studenou, oloupeme, nakrájíme na malé kousky, ty naskládáme na ryby. Cukety omyjeme, pokrájíme na tenké plátky, naskládáme mezi rajčata. Nadrobno krájenou paprikou posypeme rajčata a cuketu. Vše zbylou solí osolíme, opepříme, posypeme nasekanou bazalkou. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem, na povrch naskládáme tenké plátky másla.

  • 3

    Naplněnou zapékací mísu vložíme do nahřáté trouby. Pečeme při 200 stupňové teplotě 25 - 30 minut.

  • 4

    Teplé jídlo rozdělíme na čtyři jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře k receptu