Bezlepkový sladký jáhlový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 34 g
- Sodík 399 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 164.7 mg
- Draslík 247.2 mg
- Vláknina 6800 mg
- Vitamín A 6800 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve uvaříme jáhlovou kaši. Jáhly dobře propereme v horké vodě. Dáme je do hrnce s dvojnásobným množstvím osolené vody a pomalu je vaříme 30 - 40 minut na kaši.
-
2
Mezitím v misce utřeme máslo se žloutkem a cukrem do pěny. Z bílku vyšleháme tuhý sníh.
-
3
Do husté vychladlé kaše přimícháme žloutkovou pěnu, poté zapracujeme sníh z bílku. Zapékací mísu vytřeme máslem, jáhlové těsto dáme do mísy a rozetřeme. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C přibližně 30 minut do zlatova. Jáhlový nákyp na talíři přelijeme ovocnou šťávou a podáváme.