Bezlepkový sladký jáhlový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 80 g Jáhly - loupané proso
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Cukr krupice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Sůl
  • 2.5 dl Voda pitná
  • 2 dl Ananasová šťáva
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 399 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 164.7 mg
  • Draslík 247.2 mg
  • Vláknina 6800 mg
  • Vitamín A 6800 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve uvaříme jáhlovou kaši. Jáhly dobře propereme v horké vodě. Dáme je do hrnce s dvojnásobným množstvím osolené vody a pomalu je vaříme 30 - 40 minut na kaši.

  • 2

    Mezitím v misce utřeme máslo se žloutkem a cukrem do pěny. Z bílku vyšleháme tuhý sníh.

  • 3

    Do husté vychladlé kaše přimícháme žloutkovou pěnu, poté zapracujeme sníh z bílku. Zapékací mísu vytřeme máslem, jáhlové těsto dáme do mísy a rozetřeme. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C přibližně 30 minut do zlatova. Jáhlový nákyp na talíři přelijeme ovocnou šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu