Lososové filety s ředkvičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Ředkvička
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 800 g Losos - filety
  • 60 ml Citronová šťáva
  • 30 ml Ocet jablečný
  • 16 ml Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1133 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 119 mg
  • Draslík 848.2 mg
  • Vláknina 2652.5 mg
  • Vitamín A 2652.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z lososa osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na plátky. Do misky nalijeme panenský olej, jablečný ocet, přidáme špetku soli a důkladně promícháme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme filety nejdříve kůží dolů a smažíme z obou stran do zlatova. Filety vyjmeme, do výpeku přisypeme ředkvičky a osmahneme.

  • 3

    Na talíře upravíme filety, doplníme ředkvičkami a přelijeme zálivkou.

Komentáře k receptu