Zelený salát z jablek a kiwi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 150 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 1 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 361.6 mg
- Vláknina 7470.8 mg
- Vitamín A 7470.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 81.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do citronové šťávy nasypeme cukr, promícháme a necháme rozpustit. Zelená tvrdá jablka rozkrojíme, vyřízneme jádřince a zbytek nakrájíme na silnější plátky, kiwi oloupeme, pokrájíme na tenké plátky, spolu s jablky nasypeme do salátové mísy, zalijeme cukrovou zálivkou a dáme do lednice vychladit.
-
2
Před podáváním přimícháme posekané lístky máty.