Mléčná rýže s jahodami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Jahody zahradní
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr moučkový
  • 250 g Rýže Basmati
  • 1000 ml Mléko polotučné
  • 5 ml Tresť vanilková
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 40 mg
  • Draslík 77 mg
  • Vláknina 3250 mg
  • Vitamín A 3250 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme mléko, přidáme vanilkovou esenci, špetku soli a přivedeme k varu. Přisypeme kulatou rýži, přidáme kousek másla, zvolna vaříme 15 minut. Přisypeme cukr, promícháme, vaříme dalších 15 minut. Mléko by se mělo téměř celé vsáknout, směs získá lehce kašovitou konzistenci.

  • 2

    Rýži necháme vychladnout, přimícháme na kostičky nakrájené jahody, rozdělíme do misek a podáváme.

Komentáře k receptu