Rajčata plněná vejci s pažitkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 174 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 11 g
- Sodík 574 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 259.2 mg
- Draslík 466.1 mg
- Vláknina 4232.5 mg
- Vitamín A 4232.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vybereme větší rajčata a seřízneme vršky. Vydlabeme semínka s částí dužiny, rajčata obrátíme, aby vytekla přebytečná tekutina. V pánvi rozehřejeme máslo, na máslo rozklepneme čtyři vejce, osolíme, opepříme a vařečkou rychle promícháme. Jakmile začnou vejce tuhnout, pánev odstavíme z ohně. Posypeme posekanou pažitkou, strouhaným sýrem, promícháme, touto směsí rajčata naplníme.
-
2
Rajčata upravíme na talířky a podáváme jako teplý předkrm.