Kořeněná čočka se špenátem a mátou
Suroviny
- 15 g Petržel - nať
- 150 g Cibulka jarní
- 200 g Čočka červená
- 130 g Baby špenát
- 15 g Máta
- 30 ml Olej olivový
- 130 ml Vývar drůbeží
- 30 ml Citronová šťáva
- 2 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
- 1 špetka Kurkuma
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 10 g
- Sodík 147 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 678 mg
- Vláknina 15834.7 mg
- Vitamín A 15834.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibulku pokrájíme na kolečka, česnek oloupeme a nasekáme najemno. Mátu a petrželku nasekáme najemno. Špenát omyjeme a necháme okapat.
-
2
Čočku uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, cca 20 minut. Olej rozpálíme, přidáme cibulku a česnek a smažíme 2 minuty. Vmícháme kmín, koriandr, kurkumu a povaříme minutu. Přisypeme čočku, přilijeme vývar a necháme prohřát. Posypeme mátou a petrželkou,vmícháme špenát, pokapeme citronovou šťávou a servírujeme.