Cizrna s lilkem a kari

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 200 g Rajčata
  • 400 g Rýže loupaná
  • 90 g Paprika červená
  • 400 g Cizrna konzervovaná
  • 30 ml Olej olivový
  • 800 ml Voda pitná
  • 1 ks Lilek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Kari pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 600 kcal
  • Sacharidy 113 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 378 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 113 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 581.6 mg
  • Vláknina 21344.8 mg
  • Vitamín A 21344.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka. Rajčata a lilek nakrájíme na kostičky, papriku na proužky. Cizrnu slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Rýži uvaříme v osolené vodě, poté slijeme a dáme stranou.

  • 3

    Olej rozpálíme, přidáme cibuli a smažíme 3 minuty. Přidáme kari pastu, rajčata, lilek a papriku, povaříme 5 minut. Přidáme cizrnu a povaříme 2 minuty. Osolíme a opepříme a servírujeme s rýží.

Komentáře k receptu