Meruňkové suflé s maracujou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kompot meruňkový
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr moučkový
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Maracuja
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 366 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 54 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 189.5 mg
  • Vláknina 24000 mg
  • Vitamín A 24000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací formičky na suflé vytřeme máslem. Meruňky rozmixujeme na pyré. Do jedné polovinu zamícháme maracujovou dužinu. Bílky vyšleháme do pevného sněhu, postupně zapracujeme cukr a obě poloviny pyré. Rozdělíme do formiček.

  • 2

    Zapékáme při 180 °C 12 minut. Servírujeme posypané moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu