Sýrová omeleta s bylinkami
Suroviny
- 60 g Sýr Parmezán
- 10 g Bazalka
- 60 g Sýr Gruyére
- 10 g Tymián čerstvý
- 30 ml Mléko polotučné
- 2.4 ml Olej olivový
- 150 ml Sýr smetanový tavený 45%
- 1 kávová lžička Omáčka sójová
- 6 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Majoránka
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 25 g
- Sodík 471 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 395.5 mg
- Draslík 171.9 mg
- Vláknina 912.6 mg
- Vitamín A 912.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smetanový sýr utřeme se strouhaným parmezánem, nasekanou bazalkou, worcesterskou omáčkou a prolisovaným česnekem. Vejce rozšleháme s mlékem a osolíme. Vmícháme nastrouhaný sýr gruyére, nasekaný tymián a majoránku.
-
2
Polovinu oleje rozpálíme, přilijeme polovinu vaječné směsi, kterou krouživými pohyby rozlijeme po dně pánve. Smažíme do zezlátnutí, poté z pánve vyjmeme na talíř. Postup opakujeme se zbylým olejem a vaječnou směsí. první omeletu potřeme sýrovou směsí a překryjeme omeletou druhou. Servírujeme pokrájené na čtvrtiny.