Míchaná vejce s hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Hříbky čerstvé
  • 80 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 475 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 527.7 mg
  • Vláknina 1279.5 mg
  • Vitamín A 1279.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 17 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hříbky důkladně očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Ve větší pánvi rozehřejeme olej, vložíme hříbky, osolíme. Na mírném ohni za stálého míchání dusíme přibližně 15 minut do měkka.

  • 2

    Když máme v pánvi jen tuk a hříbky, přidáme rozkvedlaná vejce, stálým mícháním je necháme srazit a stáhneme ze sporáku.

  • 3

    Míchaná vejce podle porci rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu