Rybí ragú s fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Fenykl sladký - hlíza
  • 800 g Treska aljašská
  • 250 g Mušle slávky
  • 15 ml Olej olivový
  • 130 ml Vývar zeleninový
  • 90 ml Víno bílé
  • 800 ml Omáčka rajčatová
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1583 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 92.1 mg
  • Draslík 1844.1 mg
  • Vláknina 7994.7 mg
  • Vitamín A 7994.7 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.2 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a prolisujeme. Fenykl očistíme a pokrájíme na tenčí proužky. Rybí maso opláchneme, pokrájíme na kostky, slávky pečlivě vydrbeme a vypláchneme.

  • 2

    Olej rozpálíme, přidáme česnek, fenykl a smažíme 3 minuty. Poté přilijeme vývar, víno a vaříme do odpaření tekutiny. Vmícháme šafrán, bobkový list, cukr a rajčatovou omáčku, osolíme, opepříme. Omáčku přivedeme k varu, poté přidáme kousky ryby a povaříme 2 minuty. Přimícháme slávky, vaříme do změknutí masa a otevření mušlí. Mušle, které se neotevřely, z omáčky vyjmeme.

Komentáře k receptu