Rybí ragú s fenyklem
Suroviny
- 90 g Fenykl sladký - hlíza
- 800 g Treska aljašská
- 250 g Mušle slávky
- 15 ml Olej olivový
- 130 ml Vývar zeleninový
- 90 ml Víno bílé
- 800 ml Omáčka rajčatová
- 2 ks Bobkový list
- 2 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Šafrán
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1583 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 92.1 mg
- Draslík 1844.1 mg
- Vláknina 7994.7 mg
- Vitamín A 7994.7 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.2 mg
- Vitamín E 4.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme a prolisujeme. Fenykl očistíme a pokrájíme na tenčí proužky. Rybí maso opláchneme, pokrájíme na kostky, slávky pečlivě vydrbeme a vypláchneme.
-
2
Olej rozpálíme, přidáme česnek, fenykl a smažíme 3 minuty. Poté přilijeme vývar, víno a vaříme do odpaření tekutiny. Vmícháme šafrán, bobkový list, cukr a rajčatovou omáčku, osolíme, opepříme. Omáčku přivedeme k varu, poté přidáme kousky ryby a povaříme 2 minuty. Přimícháme slávky, vaříme do změknutí masa a otevření mušlí. Mušle, které se neotevřely, z omáčky vyjmeme.