Domácí pečená klobása

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 1350 g Vepřová plec
  • 30 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 75 g Vepřová střeva tenká
  • 150 g Tuk
  • 50 g Česnek
  • 150 g Hovězí maso přední
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 1296 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 131 mg
  • Draslík 512.1 mg
  • Vláknina 1759 mg
  • Vitamín A 1759 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí a vepřové maso opláchneme a umeleme na hrubo. Přidáme česnek utřený se solí, pepř, mletou papriku a vše dobře promícháme. Během míchání přiléváme studenou vodu a směs podle potřeby přisolíme.

  • 2

    Připravenou směs plníme do střev a uzavřené klobásy zvolna pečeme na tuku po obou stranách.

  • 3

    Při podávání klobásy podléváme tukem s výpekem od pečení.

Komentáře k receptu