Zelný salát s křenem a medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 200 g Mrkev kořen
  • 100 g Celer bulvový
  • 300 g Jogurt bílý
  • 30 g Křen
  • 200 g Ořechy vlašské
  • 70 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 6 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 112 g
  • Sodík 185 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 6.5 mg
  • Draslík 467.9 mg
  • Vláknina 12147 mg
  • Vitamín A 12147 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté zelí drobně nasekáme, vložíme do misky, polijeme olejem, posypeme mletým kmínem a solí. Přidáme oloupanou, také drobně nakrájenou cibuli, dobře promícháme, necháme 30 minut odpočívat. Očištěnou a omytou mrkev i celer nastrouháme na jemném struhadle, vmícháme do misky se surovinami.

  • 2

    Jogurt smícháme s jemně nastrouhaným křenem, dochutíme octem, zalijeme salát. Opět všechny suroviny promícháme.

  • 3

    Salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře. Porce posypeme nahrubo nasekanými ořechy, které pokapeme lžící teplého medu a podáváme.

Komentáře k receptu