Zelný salát s křenem a medem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 112 g
- Sodík 185 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 6.5 mg
- Draslík 467.9 mg
- Vláknina 12147 mg
- Vitamín A 12147 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté zelí drobně nasekáme, vložíme do misky, polijeme olejem, posypeme mletým kmínem a solí. Přidáme oloupanou, také drobně nakrájenou cibuli, dobře promícháme, necháme 30 minut odpočívat. Očištěnou a omytou mrkev i celer nastrouháme na jemném struhadle, vmícháme do misky se surovinami.
-
2
Jogurt smícháme s jemně nastrouhaným křenem, dochutíme octem, zalijeme salát. Opět všechny suroviny promícháme.
-
3
Salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře. Porce posypeme nahrubo nasekanými ořechy, které pokapeme lžící teplého medu a podáváme.