Pórkový salát s masem a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Jablka
  • 200 g Mrkev kořen
  • 250 g Jogurt bílý
  • 100 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 500 g Kuřecí prsa
  • 150 g Pórek
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 60 ml Olej slunečnicový
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 77.1 mg
  • Draslík 480 mg
  • Vláknina 5047 mg
  • Vitamín A 5047 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kousky, které doměkka osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji. Měkká prsíčka dochutíme špetkou soli, pepřem, přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a necháme vychladnout. Bílou část pórku očistíme, opereme, osušíme a nakrájíme na kolečka, která vložíme do vroucí osolené vody. Povaříme 3–4 minuty, scedíme v sítku, necháme okapat a vychladnout. Pórek dáme do misky, přidáme vychladlé maso a jadřinců zbavená a nakrájená jablka, která pokapeme citrónovou šťávou. Nakonec vmícháme očištěnou a nastrouhanou mrkev. Všechny suroviny promícháme.

  • 2

    Ze smetany, hořčice, jogurtu, zbylé soli a pepře důkladným rozkvedláním připravíme zálivku. Zálivkou zalijeme zeleninu v misce a ještě jednou promícháme. V lednici necháme 30 minut odležet.

  • 3

    Rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře k receptu