Italská špenátová příloha
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 153 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 14 g
- Sodík 235 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 94.8 mg
- Draslík 308 mg
- Vláknina 2419 mg
- Vitamín A 2419 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře omyté špenátové listy a bazalkové lístky vložíme do mixéru a rozmixujeme je na kaši. Špenátovou kaši dáme do mísy, přidáme k ní smetanu, utřený česnek, sůl, pepř, muškátový oříšek, žloutek a vše promícháme. Vaječný bílek vyšleháme na tuhý sníh a zapracujeme ho do špenátové směsi. Vytřeme zapékací mísu máslem a špenátovou směs rozetřeme po dně do výšky 1 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C přibližně 10–15 minut.
-
2
Zapečený špenát nakrájíme na čtverce a podáváme jako přílohu.