Pórek s vejci a bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Pórek
  • 10 g Hořčice Dijonská
  • 5 g Sůl
  • 500 ml Voda pitná
  • 20 ml Ocet vinný
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1123 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 350.2 mg
  • Vláknina 6479.5 mg
  • Vitamín A 6479.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce povaříme 8 minut, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Pórek nakrájíme na nudličky, zalijeme půl litrem vroucí vody a necháme 10 vteřin spařit. Pórek scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Z pórku vytvoříme dva kopečky, které upravíme na talířky, smícháme olej, hořčici, ocet, sůl, pepř a pórek přelijeme. Nakonec posypeme posekanými bylinkami, obložíme plátky vařených vajec a podáváme jako lehký předkrm.

Komentáře k receptu