Pórek s vejci a bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1123 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 350.2 mg
- Vláknina 6479.5 mg
- Vitamín A 6479.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce povaříme 8 minut, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Pórek nakrájíme na nudličky, zalijeme půl litrem vroucí vody a necháme 10 vteřin spařit. Pórek scedíme a necháme okapat.
-
2
Z pórku vytvoříme dva kopečky, které upravíme na talířky, smícháme olej, hořčici, ocet, sůl, pepř a pórek přelijeme. Nakonec posypeme posekanými bylinkami, obložíme plátky vařených vajec a podáváme jako lehký předkrm.