Polenta s parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Kukuřičná krupice T 600
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 2.5 dl Mléko plnotučné
  • 0.16 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 187 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 299 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 23.4 mg
  • Draslík 16.7 mg
  • Vláknina 1102.2 mg
  • Vitamín A 1102.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 394.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do rendlíku nalijeme 2.5 dl mléka, přidáme do něj 20 g másla, špetku soli, špetku muškátového oříšku, špetku pepře a špetku zázvoru. Mléko přivedme k varu, za stálého míchání přisypeme kukuřičnou krupici. Stále mícháme a pomalu vaříme do doby, až se těsto přestane lepit na vařečku a stěny rendlíku. Rendlík s těstem odstavíme z plotny a necháme trochu vychladnout.

  • 2

    Poté do teplého těsta vmícháme vejce a nastrouhaný permezán. Těsto natřeme na plech a v chladničce necháme ztuhnout. Ze ztuhlého těsta rádýlkem nakrájíme čtverce asi 10 x 10 cm, vysoké asi 1.5 cm. V pánvi rozpálíme máslo a polentové placky smažíme dozlatova z každé strany přibližně po 2-3 minutách.

  • 3

    Polentové placky podáváme teplé jako přílohu.

Komentáře k receptu