Polenta s parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 187 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 11 g
- Sodík 299 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 23.4 mg
- Draslík 16.7 mg
- Vláknina 1102.2 mg
- Vitamín A 1102.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 394.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do rendlíku nalijeme 2.5 dl mléka, přidáme do něj 20 g másla, špetku soli, špetku muškátového oříšku, špetku pepře a špetku zázvoru. Mléko přivedme k varu, za stálého míchání přisypeme kukuřičnou krupici. Stále mícháme a pomalu vaříme do doby, až se těsto přestane lepit na vařečku a stěny rendlíku. Rendlík s těstem odstavíme z plotny a necháme trochu vychladnout.
-
2
Poté do teplého těsta vmícháme vejce a nastrouhaný permezán. Těsto natřeme na plech a v chladničce necháme ztuhnout. Ze ztuhlého těsta rádýlkem nakrájíme čtverce asi 10 x 10 cm, vysoké asi 1.5 cm. V pánvi rozpálíme máslo a polentové placky smažíme dozlatova z každé strany přibližně po 2-3 minutách.
-
3
Polentové placky podáváme teplé jako přílohu.