Z červeného hlávkového zelí salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 21 g
- Sodík 230 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 68.8 mg
- Draslík 333.8 mg
- Vláknina 5759.5 mg
- Vitamín A 5759.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávkové červené zelí nakrájíme na tenké proužky. Vložíme do hrnce se dvěma špetky osolené a octové vody. Povaříme 4-5 minuty, scedíme, necháme okapat a vychladnout.
-
2
Smetanu z poloviny vyšleháme. Přidáme špetku solí, pepř, citrónovou šťávu, podle chutě cukr, jemně nastrouhaný křen a ještě vyšleháme.
-
3
Předvařené zelí podle porci poklademe na talíře. Každou porci polijeme smetanovou zálivkou, povrch posypeme nasekanou pažitkou a podáváme.