Celerový salát mrkvi a cibulou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Jogurt bílý
  • 60 g Olej olivový
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 12 ml Ocet kvasný lihový
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 192 g
  • Sodík 316 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 21 mg
  • Draslík 293.1 mg
  • Vláknina 7499.5 mg
  • Vitamín A 7499.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku přivedeme k varu 2 špetky osolené vody. Celer spolu s mrkvi oloupeme, celer nakrájíme na malé kostky, mrkev na tenká kolečka. Vložíme do vařící vody. Vaříme 5 - 6 minut, scedíme, necháme okapat a vychladnout, potom vše vložíme do misky. Mrkev má být křupavá a ne příliš měkká nebo rozvařená. Oloupanou cibuli a česnek spolu s paprikou nakrájíme na tenké proužky, přidáme do misky, posypeme pepřem, všechny suroviny promícháme.

  • 2

    Kyselou smetanu, jogurt, olej ocet, sůl, pepř a cukr dobře prošleháme. Zálivkou zalijeme připravený salát, který ještě jednou promícháme. Hotový salát podle porci dáváme na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře k receptu