Celerový salát s mrkví a jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Jablka
  • 250 g Jogurt bílý
  • 200 g Mrkev kořen
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 60 ml Olej olivový
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 6 ml Pomerančová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 148 g
  • Sodík 154 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 8.1 mg
  • Draslík 363.3 mg
  • Vláknina 10061.8 mg
  • Vitamín A 10061.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer spolu s mrkví oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle do misky. Přidáme na malé kousky nakrájená jablka, ihned zalijeme citrónovou i pomerančovou šťávou, promícháme.

  • 2

    Jogurt smícháme s olejem, 1 lžíce cukru, worcesterskou omáčkou, solí, pepřem. Hotovou zálivkou zalijeme salát, dobře promícháme a necháme v lednici vychladnout.

  • 3

    Vychladlý salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci posypeme nahrubo nakrájenými ořechy a podáváme.

Komentáře k receptu