Celerový salát s mrkví a jogurtem
Suroviny
- 300 g Jablka
- 250 g Jogurt bílý
- 200 g Mrkev kořen
- 100 g Ořechy vlašské
- 100 g Celer řapíkatý
- 60 ml Olej olivový
- 3 ml Citronová šťáva
- 6 ml Pomerančová šťáva
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 148 g
- Sodík 154 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 8.1 mg
- Draslík 363.3 mg
- Vláknina 10061.8 mg
- Vitamín A 10061.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer spolu s mrkví oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle do misky. Přidáme na malé kousky nakrájená jablka, ihned zalijeme citrónovou i pomerančovou šťávou, promícháme.
-
2
Jogurt smícháme s olejem, 1 lžíce cukru, worcesterskou omáčkou, solí, pepřem. Hotovou zálivkou zalijeme salát, dobře promícháme a necháme v lednici vychladnout.
-
3
Vychladlý salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci posypeme nahrubo nakrájenými ořechy a podáváme.