Asijský guláš s čočkou
Suroviny
- 60 g Celer bulvový
- 3 g Cukr třtinový
- 60 g Mrkev kořen
- 600 g Vepřové maso libové
- 8 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 3 g Hřebíček
- 60 g Petržel kořen
- 400 g Čočka sterilovaná
- 20 g Koriandr čerstvý
- 40 ml Omáčka sójová
- 130 ml Vývar zeleninový
- 40 ml Ocet vinný
- 3 ks Cibule červená
- 2 stroužek Česnek
- 0.08 dl Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 65 g
- Sodík 1191 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 107.1 mg
- Draslík 596.1 mg
- Vláknina 24218.5 mg
- Vitamín A 24218.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3800.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kořenovou zeleninu oloupeme a nastrouháme. Ve woku rozpálíme olej a nastrouhanou zeleninu spolu s nasekanou cibulí a česnekem osmahneme asi 4 minuty. Přidáme nudličky vepřového masa a za promíchávání společně opékáme ještě 4 minuty. Zalijeme vývarem, přisypeme scezenou okapanou sterilovanou čočku a dusíme ještě asi 6 minut. Guláš dochutíme sójovou omáčkou, octem a hřebíčkem. Osolíme, opepříme, přidáme cukr. Guláš rozdělíme do misek a ozdobíme nasekaným koriandrem.