Rýže s houbami shitake a zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1564 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 911.6 mg
- Vláknina 15175 mg
- Vitamín A 15175 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.5 mg
- Vitamín E 8.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži propláchneme horkou vodu a dáme vařit do dvojnásobku osolené vody asi na 15 minut. Zatím namočíme houby shitake do horké vody a necháme nabobtnat. Ve woku rozpálíme olej, zpěníme cibuli, přidáme na kousky nakrájenou papriku a necháme 3 minuty opéct. Houby scedíme, necháme okapat a nakrájené přidáme na pánev a 6 minut opékáme za stálého míchání. Ochutíme sójovou a rybí omáčkou, vmícháme hotovou rýži a pokrm ještě pár minut necháme dusit.