Kapří brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 29 g
- Sodík 541 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 212.7 mg
- Draslík 615.1 mg
- Vláknina 3944.2 mg
- Vitamín A 3944.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z kapra stáhneme kůži, vykostíme a uvaříme ve slané vodě. Přendáme do jiné nádoby a necháme trochu vychladnout. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Kapří maso rozebereme a vybereme vlasové kostičky.
-
2
Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme kapří maso a vše lehce osmahneme.
-
3
Ohnivzdornou mísu nebo pekáček vymažeme máslem, vyrovnáme vrstvu brambor, na ni vrstvu kapřího masa a končíme opět vrstvou brambor.
-
4
Dáme krátce zapéct do trouby nahřáté na 160°C.
-
5
Vejce rozšleháme s mlékem, solí a pepřem, směs nalijeme na kapra s bramborami a pečeme dalších 20 minut.
-
6
Podáváme s okurkovým salátem.