Rajčatový salát s kedlubnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 23 g
- Sodík 246 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 25.7 mg
- Draslík 584.5 mg
- Vláknina 6955.8 mg
- Vitamín A 6955.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrůlku vlijeme vodu, přilijeme ocet, vložíme do ní celer a povaříme doměkka. Potom celer scedíme, oloupeme, nakrájíme na malé kostky a necháme vychladnout. Cibuli a kedlubnu oloupeme, cibuli nakrájíme na tenké plátky a kedlubnu na stejné kostky jak celer. Nakrájený celer, cibuli, kedlubnu a drobně nakrájenou jarní cibulku dáme do vhodné misky. Zeleninu posypeme pepřem, solí, pokapeme citronovou šťávou, přilijeme olej a vše dobře promícháme.
-
2
Omytá rajčata nakrájíme na tenké kolečka, které poklademe na jednotlivé talíře. Do středu dáme připravený salát. Každou porci přelijeme podle chutě zakysanou smetanou a podáváme.