Paprikový salát s kuřecím masem a sýrem Feta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 36 g
- Sodík 268 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 103 mg
- Draslík 252.1 mg
- Vláknina 2546.5 mg
- Vitamín A 2546.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké proužky, které dáme do misky. Přidáme omyté, jadřinců zbavené, na tenké pásky nakrájené papriky. Potom ještě oloupanou a také na tenké proužky nakrájenou cibuli.
-
2
Z tatarské omáčky, smetany, pikantní hořčice, pepře, soli a drobně nasekané petrželové natě připravíme zálivku. Připravenou zálivkou zalijeme zeleninu a maso v misce. Promícháme, ochutnáme, podle potřeby dochutíme solí, pepřem a ještě jednou zamícháme.
-
3
Salát necháme v lednici odležet. Potom porcujeme na talíře. Na povrch každé porce dáme na malé kostky nakrájený sýr Feta a podáváme.