Paprikový salát s broskvemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 15 g
- Sodík 122 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 360.7 mg
- Vláknina 5802.8 mg
- Vitamín A 5802.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté papriky osušíme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na tenké pásky, které dáme do misky. Přidáme na malé kousky nakrájené broskve a promícháme. Papriky a broskve podle chutě dochutíme solí, pepřem, pokapeme pomerančovou šťávou, posypeme cukrem, přilijeme olej.
-
2
Vše dobře promícháme, nakonec vmícháme nasekaný kopr a ještě promícháme.
-
3
Hotový salát necháme v lednici odležet 30 minut. Potom ho podle porci dělíme na jednotlivé talíře a podáváme.