Zapečená čekanka s kozím sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 257 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 4 g
- Sodík 530 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 37.8 mg
- Draslík 653.1 mg
- Vláknina 13892 mg
- Vitamín A 13892 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme čekanky, odstraníme z nich vnější listy a vykrojíme z nich košťál. Menší hlávky překrojíme na poloviny, větší na čtvrtiny.
-
2
Předehřejeme si troubu na 220°C.
-
3
Oloupeme česnek a na oleji ho zpěníme. Do pánve vložíme čekanku a opečeme ji. Osolíme, opepříme a zalijeme vínem. Přikryjeme poklicí a dusíme asi 8 minut na mírné teplotě.
-
4
Vroucí vodou spaříme rajčata, oloupeme z nich slupku a pokrájíme je na kostičky. Nadrobno nasekáme lístky bazalky.
-
5
Do zapékací nádoby vložíme čekanku a na ni naskládáme rajčata a bazalku. Posypeme na kostičky pokrájeným kozím sýrem a nastrouhaným parmezánem.
-
6
Vložíme do předehřáté trouby a 8 minut zapékáme.