Rychlovka - zeleninový grilovaný mix s dresinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 2.5 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Pepř citronový
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Cuketa
  • 10 ks Rajčata
  • 10 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Dýně
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej chilli
  • 1 polévková lžíce Máta
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 423 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1598.1 mg
  • Vláknina 7634.7 mg
  • Vitamín A 7634.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.7 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si dresink: do sklenice dáme olivový extra panenský olej, citronovou šťávu, cukr, mořskou sůl, drobně pokrájený kopr a černý pepř. Dresink důkladně promícháme.

  • 2

    Omyjeme a rozkrájíme dýni s cuketou, zbavíme semínek a nakrájíme na plátky. Rozložíme je na větší mísu, plátky z každé strany osolíme mořskou solí (1.5 lžičky), posypeme citronovým pepřem, pokapeme olivovým olejem (3 lžíce) a chilli olejem (1 lžíce). Omytá rajčata přepůlíme, osolíme mořskou solí (1 lžička), posypeme čerstvě pomletým pepřem a pokapeme extra olivovým panenským olejem (3 lžíce). Omyjeme lístky máty, bazalky, kopru a odložíme je do misky na ozdobu.

  • 3

    Gril rozpálíme na 200-250°C. Zeleninu rozložíme na grilovací mřížku. Přidáme mezi ni očištěné a omyté jarní cibulky i s natí, které potřeme chilli olejem (1 lžíce). Zeleninu grilujeme přibližně 5-6 minut při střední teplotě z každé strany. Při obracení musíme být opatrní, protože zelenina je křehká.

  • 4

    Ugrilovanou zeleninu rozložíme ozdobně na talíře, ozdobíme lístky bylinek, pokapeme ji připraveným dresinkem a podáváme.

Komentáře k receptu