Francouzská srnčí polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Rýže dušená
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 250 g Srnčí plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Nové koření celé
  • 1 ks Hřebíček
  • 1 ks Pepř černý celý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 190 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 166 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 53.6 mg
  • Draslík 353.4 mg
  • Vláknina 6100.6 mg
  • Vitamín A 6100.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí maso uvaříme v osolené vodě do měkka. Na sádle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, zalijeme přeceděným srnčím vývarem, přidáme celý pepř i nové koření, hřebíček a vaříme 40 minut.

  • 2

    Potom přidáme uvařené a vykoštěné maso nakrájené na kostičky, oloupaná a nakrájená rajčata a dovaříme.

  • 3

    Do hotové polévky zamícháme zvlášť udušenou rýži.

Komentáře k receptu