Banánová rajčata
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 303 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 16 g
- Sodík 58 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 33 mg
- Draslík 687.8 mg
- Vláknina 59412.9 mg
- Vitamín A 59412.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omytých a osušených rajčat seřízneme vršek. Pomocí lžíce z rajčat vydlabeme střed, který jemně posypeme solí a chilli kořením. Banány oloupeme, nakrájíme na kousky, dáme je do misky. Pokapeme 2 ml citronové šťávy, vaječným koňakem, přisypeme nakrájené ořechy a vše dobře promícháme. Misku se surovinami vložíme na 15 minut do ledničky.
-
2
Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, kterou naplníme do půlky rajčata. Na šlehačku bohatě dáme vychlazenou banánovou směs a opět šlehačku. Přiklopíme odříznutým vrškem.
-
3
Na jednotlivé talířky položíme list hlávkového salátu, do středu položíme naplněné rajče. Každou porci, okraje salátového listu pokapeme zbylou citronovou šťávou, posypeme třtinovým cukrem a podáváme.