Mandarinkový salát s celerem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 194 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 11 g
- Sodík 112 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 420.1 mg
- Vláknina 7270.5 mg
- Vitamín A 7270.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný celer uvaříme v hrnci s vodou doměkka. Scedíme, necháme vychladnout a nakrájíme na tenké pásky, které dáme do misky. Přidáme oloupané, bílé vlákniny zbavené a rozkrojené mandarinky, osolíme a přimícháme jemně nakrájenou celerovou nať. Zalijeme olejem, posypeme cukrem a vše promícháme. Nakonec salát podle vlastní chutě dochutíme citronovou šťávou a ještě jednou promícháme.
-
2
Misku se salátem vložíme do ledničky proležet a vychladit. Potom ho porcujeme na jednotlivé salátové misky a podáváme.