Hranolky bramborové smažené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 špetka Sůl
  • 5 l Voda pitná
  • 3 l Olej rostlinný
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 6775 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 750 g
  • Sodík 249 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1032.5 mg
  • Vláknina 12500 mg
  • Vitamín A 12500 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 69.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a oškrábeme brambory. Pokrájíme je na 1 cm silné plátky a ty potom na 6-7 centimetrů silné hranolky. Vzniklé hranolky vložíme do nádoby a zaléváme je studenou vodou tak dlouho, dokud se nevyplaví všechen škrob a voda nezůstane čistá. Tak bude třeba na smažení méně tuku.

  • 2

    Vlijeme do fritovacího hrnce 3 litry oleje a zahřejeme ho na 180 °C. Postupně do něj vkládáme hranolky a smažíme je 8 minut a vyjmeme. Když jsou všechny hranolky předsmažené, zahřejeme olej na 190 °Ć a postupně je 4 minuty smažíme dokřupava. Vyjmeme je, necháme na sítu okapat, osolíme a podáváme.

Komentáře k receptu