Hranolky bramborové smažené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 6775 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 750 g
- Sodík 249 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1032.5 mg
- Vláknina 12500 mg
- Vitamín A 12500 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 69.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a oškrábeme brambory. Pokrájíme je na 1 cm silné plátky a ty potom na 6-7 centimetrů silné hranolky. Vzniklé hranolky vložíme do nádoby a zaléváme je studenou vodou tak dlouho, dokud se nevyplaví všechen škrob a voda nezůstane čistá. Tak bude třeba na smažení méně tuku.
-
2
Vlijeme do fritovacího hrnce 3 litry oleje a zahřejeme ho na 180 °C. Postupně do něj vkládáme hranolky a smažíme je 8 minut a vyjmeme. Když jsou všechny hranolky předsmažené, zahřejeme olej na 190 °Ć a postupně je 4 minuty smažíme dokřupava. Vyjmeme je, necháme na sítu okapat, osolíme a podáváme.