Řecká skopová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 22 g
- Sodík 208 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 20.9 mg
- Draslík 189 mg
- Vláknina 7925 mg
- Vitamín A 7925 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 52 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso vložíme do studené osolené vody a na mírném ohni vaříme do měkka.
-
2
Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme hrášek a zeleninu nakrájenou na kostičky, podlijeme vývarem, přiklopíme a udusíme do měkka.
-
3
Uvařenou zeleninu prolisujeme sítem, rozředíme přeceděným vývarem z masa a povaříme. Nakonec do polévky dáme vykostěné a uvařené nakrájené maso a zjemníme smetanou.