Rýžové nudle s houbami shitake
Suroviny
- 100 g Sýr sójový - Tofu
- 250 g Nudle rýžové
- 100 g Houby Shitake sušené
- 1 kávová lžička Chilli omáčka
- 4 ks Šalotka
- 1 hrst Bazalka
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 0.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Arašídy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 582 kcal
- Sacharidy 102 g
- Tuky 16 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 101 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 985.2 mg
- Vláknina 10062 mg
- Vitamín A 10062 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýžové nudle necháme 15 minut v horké vodě. Pak je scedíme a necháme okapat.
-
2
Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Šalotky opláchneme vodou a nakrájíme na malé kousky. Houby nakrájíme na tenké plátky. Tofu rozkrájíme na malé kostičky.
-
3
Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek a šalotky a vše krátce opečeme. Pak do pánve vložíme houby, které opékáme přibližně 2 minuty a nakonec přidáme tofu, které opečeme za stálého míchání dozlatova. Do směsi v pánvi přimícháme sójovou a chilli omáčku a máslo a podle chuti ji osolíme. Přisypeme nudle, vše důkladně promícháme a prohřejeme.
-
4
Na malé pánvi bez oleje krátce osmažíme arašídy.
-
5
Nudle s přísadami rozdělíme na servírovací talíře, posypeme je osmaženými oříšky a jemně nasekanou bazalkou a podáváme.