Rajčata se zelím na zázvoru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 177 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 7 g
- Sodík 888 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0.2 mg
- Draslík 1008.2 mg
- Vláknina 13710 mg
- Vitamín A 13710 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Velká rajčata omyjeme, seřízneme vršek a opatrně vydlabeme dužninu. Ve woku rozpálíme olej a zelí bez košťálu, nakrájené na proužky, 2 minuty orestujeme za stálého míchání. Zalijeme omáčkou hoisin, rybí omáčkou, přidáme dužninu z rajčat, okořeníme mletým zázvorem a zakryté podusíme 3 minuty, dokud zelí nezměkne. Zelím naplníme vydlabaná rajčata, vložíme do bambusových košíků a pokryjeme plátky čerstvého zázvoru. Vložíme do woku nad vroucí vodu a zakryté necháme v páře vařit 10 minut. Potom vyměníme spodní košíky za horní a necháme dusit dalších 10 minut. Hotová rajčata podáváme posypaná nasekaným koriandrem.