Maso v jogurtu s pečenými novými brambory
Suroviny
- 200 g Jogurt bílý
- 600 g Vepřové kotlety
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 0.5 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
- 5 kávová lžička Pepř 4 barev
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 kg Brambory
- 0.5 polévková lžíce Hořčice
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 0.1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 21 g
- Sodík 619 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 110 mg
- Draslík 1687.3 mg
- Vláknina 23074.7 mg
- Vitamín A 23074.7 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si marinádu: do mísy dáme bílý jogurt, hořčici, citrónovou šťávu, sůl, pepř 4 barev, extra olivový olej a sušené bylinky: rozmarýn, tymián a oregano. Vše důkladně promícháme.
-
2
Vepřové libové plátky masa z vepřové kotlety (silné asi 1-1.5 cm) omyjeme, osušíme a ponoříme je do jogurtové marinády. Necháme je marinovat v chladničce několik hodin.
-
3
Přibližně 35-40 minut před přípravou masa pečlivě omyjeme nové brambory, podle velikosti je rozkrájíme se slupkou na poloviny i čtvrtky. V míse je promícháme se solí a kmínem. Dáme je na plech a bez omastku je upečeme v předehřáté troubě při 200°C -220°C. Pečeme je do zlatohněda přibližně 40 - 45 minut.
-
4
Ve větší pánvi si rozpálíme olivový olej, na kterém plátky masa restujeme dozlatova z každé strany 4-5 minut.
-
5
Maso dáme na talíře s pečenými brambory, které pokapeme extra olivovým olejem, posypeme nadrobno pokrájenou pažitkou a hned servírujeme.