Melounový dezert s krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 238 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 6 g
- Sodík 107 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 16 mg
- Draslík 121 mg
- Vláknina 950 mg
- Vitamín A 950 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 887.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný meloun nakrájíme na malé kousky, které naaranžujeme na jednotlivé dezertní talířky. Každou porci polijeme rumem. Přidáme na malé kostičky nakrájený sýr Feta.
-
2
Tvaroh dáme do misky, přidáme kondenzované mléko, pomerančovou šťávu. Vše dohromady dobře prošleháme. Hotový krém naneseme na meloun a sýr.
-
3
Povrch dezertu ozdobíme omytým a osušeným hroznovým vínem. Vložíme do lednice, kde udržujeme až do podávání.