Jehněčí hřbet na římském kmínu se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jehněčí maso
  • 10 g Kari koření
  • 400 g Špenát listový čerstvý
  • 5 g Koriandr mletý
  • 5 g Kmín římský
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 10 ml Omáčka Hoisin
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 128 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 100.1 mg
  • Draslík 763.3 mg
  • Vláknina 9290 mg
  • Vitamín A 9290 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.8 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1191.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso opláchneme a osušíme, nakrájíme na slabé plátky a vložíme do mísy. Přisypeme kari, římský kmín, mletý koriandr a důkladně promícháme s masem. Ve woku na rozpáleném oleji zpěníme cibuli nadrobno a nasekaný česnek, přidáme nasekanou chilli papričku a okořeněné maso a za stálého míchání 10 minut opékáme. V průběhu zalijeme omáčkou hoisin. Nakonec vmícháme omyté pokrájené listy špenátu, zalijeme vroucí vodou a 3 minuty podusíme.

Komentáře k receptu