Mrkev z jihozápadní Francie
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 224 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 305 g
- Sodík 60 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 22.8 mg
- Vláknina 7960.8 mg
- Vitamín A 7960.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na tenké nudličky. Vložíme do misky, ihned pokapeme citrónovou šťávou, posypeme cukrem a promícháme. Přidáme drobně nasekanou jarní cibulku, a to jak zelenou, tak spodní bílou část. Všechny suroviny dobře promícháme. Nakonec do salátu přilijeme olej, ocet, podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem a ještě jednou promícháme.
-
2
Hotový salát naporcujeme na jednotlivé talíře a podáváme.