Jahody s tvarohovým krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 8 g
- Sodík 328 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 112.6 mg
- Draslík 226.4 mg
- Vláknina 4120 mg
- Vitamín A 4120 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 775.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvaroh dáme do misky, přidáme žloutek a důkladně rozšleháme. Odložíme do lednice ztuhnout.
-
2
Příprava krému: Do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme pudinkový prášek, cukr a vanilkový cukr. Za stálého míchání, na mírném ohni uvaříme hustý krém. Hotový krém stáhneme z ohně a za občasného promíchání necháme vychladnout. Následovně do krému vmícháme připravený tvaroh.
-
3
Na dno poháru dáme jahody, přelijeme je krémem a tak střídavé postupujeme až do naplnění poháru. Udržujeme v lednici, aby před podáváním byl krém dobře vychlazený.