Mandlovo - česnekový dip
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 914 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 73 g
- Sodík 581 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 469.5 mg
- Vláknina 17020 mg
- Vitamín A 17020 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 10.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve vhodíme mandle do horké vody a následně do studené, poté mandle oloupeme a umeleme.
-
2
Česnek prolisujeme a v hmoždíři s mandlemi a solí rozmělníme. Chléb nakrájený na kostičky navlhčíme vodou (4 lžíce) a přidáme do vzniklé pasty. Za stálého míchání přidáváme olej, ocet a popřípadě sůl.