Zeleninovo - ovocný dip
Suroviny
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Papaya
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- 5 polévková lžíce Olej kukuřičný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 201 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 11 g
- Sodík 87 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 604.2 mg
- Vláknina 8798.3 mg
- Vitamín A 8798.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 185.3 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Veškerou zeleninu očistíme, papriky oloupeme a nakrájíme na malé kousky, chilli papričku krájíme na tenké proužky, cibuli pokrájíme na jemno. Papáju oloupeme, zbavíme pecky, rozkrájíme nadrobno. Polovinu nakrájené papáji rozmixujeme.
-
2
V menším hrnci rozehřejeme trochu oleje, na něm do zlatova osmahneme cibuli s chilli papričkou, poté přimícháme papriky a dusíme ještě zhruba 4 minuty.
-
3
Směs přeneseme do menší mísy, promícháme s nakrájenou a rozmixovanou papájou, dle chuti přidáme cukr, oba octy, pepř, sůl, petrželku nakrájenou na jemno, pokapeme zbytkem oleje.
-
4
Před podáváním vložíme do chladničky.