Zeleninovo - ovocný dip

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Papaya
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 5 polévková lžíce Olej kukuřičný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 201 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 87 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 604.2 mg
  • Vláknina 8798.3 mg
  • Vitamín A 8798.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 185.3 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Veškerou zeleninu očistíme, papriky oloupeme a nakrájíme na malé kousky, chilli papričku krájíme na tenké proužky, cibuli pokrájíme na jemno. Papáju oloupeme, zbavíme pecky, rozkrájíme nadrobno. Polovinu nakrájené papáji rozmixujeme.

  • 2

    V menším hrnci rozehřejeme trochu oleje, na něm do zlatova osmahneme cibuli s chilli papričkou, poté přimícháme papriky a dusíme ještě zhruba 4 minuty.

  • 3

    Směs přeneseme do menší mísy, promícháme s nakrájenou a rozmixovanou papájou, dle chuti přidáme cukr, oba octy, pepř, sůl, petrželku nakrájenou na jemno, pokapeme zbytkem oleje.

  • 4

    Před podáváním vložíme do chladničky.

Komentáře k receptu