Holoubata grilovaná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 4 ks Holoubata
  • 4 špetka Sůl
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 488 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 386 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 279 mg
  • Draslík 730.4 mg
  • Vláknina 492.5 mg
  • Vitamín A 492.5 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme holoubata a rozstříhneme podél páteře nůžkami na drůbež. Rozevřeme je a tak rozlomíme kostru.

  • 2

    V misce smícháme pepř, sůl, nasekaný tymián, rozmarýn, rozmačkaný česnek, přidáme máslo a červené víno. Vzniklou marinádou holoubata potřeme. Rozprostřeme je na rošt, podložíme pod ně pekáč. Na grilu je opékáme 25 minut, během pečení obracíme a potíráme zbytkem marinády.

Komentáře k receptu