Holoubata grilovaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 488 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 29 g
- Sodík 386 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 279 mg
- Draslík 730.4 mg
- Vláknina 492.5 mg
- Vitamín A 492.5 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme holoubata a rozstříhneme podél páteře nůžkami na drůbež. Rozevřeme je a tak rozlomíme kostru.
-
2
V misce smícháme pepř, sůl, nasekaný tymián, rozmarýn, rozmačkaný česnek, přidáme máslo a červené víno. Vzniklou marinádou holoubata potřeme. Rozprostřeme je na rošt, podložíme pod ně pekáč. Na grilu je opékáme 25 minut, během pečení obracíme a potíráme zbytkem marinády.