Pečené kuře v soli s bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 38 g
- Sodík 196714 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 187.5 mg
- Draslík 762.2 mg
- Vláknina 2109.5 mg
- Vitamín A 2109.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře opláchneme, osušíme, opepříme. Nadrobno nasekáme všechny bylinky (kerblík, petržel, bazalku, estragon, oregano a tymián). Oloupeme česnek, rozsekáme na drobno.
-
2
Na kuřeti uvolníme od masa apod kůži všude, kde to půjde, vložíme bylinkovou směs s česnekem. Troubu zahřejeme na 180 °C.
-
3
Do misky vsypeme sůl, mícháme ji s bílky, dokud nevznikne jednolitá hmota. Těsto by ale nemělo být příliš měkké. Třetinu vzniklé hmoty rozetřeme ve vrstvě o síle přibližně 1 centimetru na dno hlubšího pekáče, posadíme na ni kuře, zbytkem hmoty potřeme kuře tak, aby bylo úplně pokryté směsí. Pekáč vložíme do trouby, pečeme 120 minut.
-
4
Kuře servírujeme zapečené v solném plášti, obal rozlomíme až na stole.