Lisovaná bramborová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 20 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1.5 l Voda pitná
  • 5 dl Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 259 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 225 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 660.3 mg
  • Vláknina 7920 mg
  • Vitamín A 7920 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 793.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a umyjeme je. Vložíme je do hrnce, osolíme a zalijeme vodou. Uvaříme doměkka a scedíme do vhodné kuchyňské nádoby. Brambory rozmačkáme a vložíme je do vřícího mléka, kde je povaříme na hustější kaši. Potom kaši podle potřeby rozředíme vývarem z brambor. Chvilku povaříme a stáhneme z ohně.

  • 2

    Hotovou polévku nakonec ještě dochutíme solí. Vložíme do polévky máslo a přidáme nasekanou petrželovou nať. Polévku zamícháme a rozdělíme na talíře.

Komentáře k receptu