Lisovaná bramborová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 15 g
- Sodík 225 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 27.5 mg
- Draslík 660.3 mg
- Vláknina 7920 mg
- Vitamín A 7920 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 793.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a umyjeme je. Vložíme je do hrnce, osolíme a zalijeme vodou. Uvaříme doměkka a scedíme do vhodné kuchyňské nádoby. Brambory rozmačkáme a vložíme je do vřícího mléka, kde je povaříme na hustější kaši. Potom kaši podle potřeby rozředíme vývarem z brambor. Chvilku povaříme a stáhneme z ohně.
-
2
Hotovou polévku nakonec ještě dochutíme solí. Vložíme do polévky máslo a přidáme nasekanou petrželovou nať. Polévku zamícháme a rozdělíme na talíře.