Chodské dušené zelí zahuštěné bramborem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Brambory
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 dl Voda pitná
  • 1 kg Zelí hlávkové bílé
  • 0.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 107 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 441 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 563.5 mg
  • Vláknina 14315.8 mg
  • Vitamín A 14315.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 94.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí očistíme, rozpůlíme, vykrojíme košťál, zelí nakrájíme na tenké nudličky, vložíme do hrnce, přilijeme vodu. Přidáme sůl, cukr, kmín, bobkový list, pepř a zelí dusíme přibližně 10 - 15 minut.

  • 2

    Mezitím si oloupeme 1 brambor (100 g), omyjeme, jemně nastrouháme a přimícháme ho k zelí. Často promícháme, podle chuti dochutíme octem, cukrem i solí. Dušené zelí musí mít dostatek šťávy, které se odděluje od zelí, nesmí vzniknout kaše. Zelí by mělo mít sladkokyselou chuť.

Komentáře k receptu