Chodské dušené zelí zahuštěné bramborem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 107 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 1 g
- Sodík 441 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 563.5 mg
- Vláknina 14315.8 mg
- Vitamín A 14315.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 94.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí očistíme, rozpůlíme, vykrojíme košťál, zelí nakrájíme na tenké nudličky, vložíme do hrnce, přilijeme vodu. Přidáme sůl, cukr, kmín, bobkový list, pepř a zelí dusíme přibližně 10 - 15 minut.
-
2
Mezitím si oloupeme 1 brambor (100 g), omyjeme, jemně nastrouháme a přimícháme ho k zelí. Často promícháme, podle chuti dochutíme octem, cukrem i solí. Dušené zelí musí mít dostatek šťávy, které se odděluje od zelí, nesmí vzniknout kaše. Zelí by mělo mít sladkokyselou chuť.