Tortilla po španělsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 49 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Chilli paprička
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.17 dl Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 243 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 426 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 368 mg
  • Draslík 655 mg
  • Vláknina 6942.3 mg
  • Vitamín A 6942.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme česnek a cibuli. Česnek rozkrájíme ho na poloviny, cibuli pokrájíme na drobno, oloupané a omyté brambory krájíme na plátky V misce vyšleháme vejce se solí a pepřem, malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, posekáme na drobno. Petrželovou nať omyjeme, drobně pokrájíme, odložíme do misky.

  • 2

    V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej, vložíme na něj česnek a plátky brambor. Brambory smažíme při střední teplotě, osolíme je, přidáme chili papričku a průběžně je obracíme. Smažíme přibližně 20 minut. Když jsou měkké, přidáme cibuli a smažíme společně.

  • 3

    V míse rozšleháme vejce se solí a pepřem. Brambory s cibulí vyklopíme k vejcím (česnek ne, ten vyhodíme), směs promícháme.

  • 4

    Do čisté pánve nalijeme asi 2 - 3 lžíce oleje. Jakmie se rozpálí, vlijeme vaječnou směs s bramborami a smažíme z jedné strany do zlatohněda. Bramborovou tortilu obrátíme tak, že na pánev přiklopíme mělký talíř, pánev obratíme, takže se tortilla obrátí. Vložíme ji neosmaženou stranu na pánev, následně osmažíme druhou stranu do zlatova. Podáváme ji posypanou petrželkou, rozkrájenou na trojúhelníky, teplou i studenou.

Komentáře k receptu